Deprecated: Hook wp_smush_should_skip_parse is sinds versie 3.16.1 verouderd! Gebruik in plaats daarvan wp_smush_should_skip_lazy_load. in /data/www/verhoeffadvocaten.nl/www/wp-includes/functions.php on line 6078 Bekijk de video met Annelies Verhoeff - mediation - point of no return - Verhoeff Advocaten en Mediators Deprecated: Hook wp_smush_should_skip_parse is sinds versie 3.16.1 verouderd! Gebruik in plaats daarvan wp_smush_should_skip_lazy_load. in /data/www/verhoeffadvocaten.nl/www/wp-includes/functions.php on line 6078

Bekijk het artikel hier.

Annelies heeft bij meegewerkt aan de totstandkoming van de film Point of no return in opdracht van de vFAS en IMFO, waarin zij als mediatior alle fasen van het mediationproces laat zien. Zie hieronder de feedback van een van haar collega’s:

“Beste Guusje, Arthur en Els, Hierbij wil ik het bestuur van de vFAS bedanken voor het ter beschikking stellen van de films en de leuke/enthousiaste telefoongesprekken die ik met jullie over de film gevoerd heb. Ik zou jullie nog een terugkoppeling geven. Ik CC Tanya en Annelies omdat zij zo goed werk hebben verricht en ik hen dit ook wil laten weten. Ik heb vorige week aan SSR in de cursus ‘ouderlijk gezag en omgang’ fragmenten uit de film “point of no return” laten zien: de tweede (foute) bijeenkomst door Tanya en een deel van de bijeenkomst over de ontmoeting en gezinnen van herkomst door Annelies. De rechters/secretarissen/griffiers van de secties familie en/of jeugd (een interactieve groep van 18 cursisten) vonden het zeer interessant om beide mediators in praktijk bezig te zien. Zij wisten na afloop haarfijn uit te leggen wat er bij Tanya fout ging en bij Annelies goed ging. Deze boodschap is dus goed overgekomen. Er ontstond een leuke discussie. Als mediators het aandurven om een onderwerp te parkeren en terug te gaan naar waar het eigenlijk om gaat (het relationele deel), dat Annelies zo mooi liet zien en als mediators makkelijk trappen in de valkuilen, dat Tanya zo mooi liet zien, en het effect daarvan op de partijen: het openen als mens tegenover het escaleren, werd door de cursisten erg gewaardeerd. Naast de methode en technieken vond ik het ook zo prachtig om te zien hoe Annelies zich als persoon inzette en dat deze mensen zich daardoor werkelijk konden laten zien en zich konden openen. Dat “heilige/stille” moment vind ik zo bijzonder en het mooiste van ons vak. Ik vind het knap dat de filmmaakster dit moment heeft kunnen pakken. Een rechter merkte op dat nu zij de werkwijze van de vFAS heeft gezien, beter weet en kan dragen/uitstralen dat partijen, in voorkomende gevallen, gebaat zijn bij een goede mediator, bij voorkeur aangesloten bij de vFAS. Een andere rechter gaf aan dat dit vaak niet lukt vanwege de kosten van de vFAS mediator en zij partijen/advocaten niet mee krijgt. Zij verwijst dan naar mediators die aangesloten zijn bij trajecten die door de gemeente vergoed worden met vaak lange wachttijden en niet altijd goede resultaten, waardoor ze de mensen op zitting weer terug ziet. Zij weet nu wel beter wat een verschil kan zijn tussen verschillende mediators. Ik denk dat de film heeft laten zien dat de vFAS-mediators het verschil kunnen uitmaken en mensen (en kinderen) in echtscheiding echt verder kunnen helpen. Met vriendelijke groet, Martine de Voort”