Deprecated: Hook wp_smush_should_skip_parse is sinds versie 3.16.1 verouderd! Gebruik in plaats daarvan wp_smush_should_skip_lazy_load. in /data/www/verhoeffadvocaten.nl/www/wp-includes/functions.php on line 6078 Testimonials - Verhoeff Advocaten en Mediators Deprecated: Hook wp_smush_should_skip_parse is sinds versie 3.16.1 verouderd! Gebruik in plaats daarvan wp_smush_should_skip_lazy_load. in /data/www/verhoeffadvocaten.nl/www/wp-includes/functions.php on line 6078

Testimonials

The Israeli Lawyers’ Bar Association

Dear Annelies,

On behalf of the A.D.R. and Mediation Forum of the Israeli Lawyers’ Bar Association, we would like to thank you for your enriching workshop on the use of Emotional Focused Therapy in family mediation. Your background, experience, and perspective were invaluable to us, and we are most grateful to you for the knowledge you provided us and for the considerable effort that obviously went in to coming to give your workshop.

We were all impressed by your work in embedding the E.F.T. skills in your mediation trainings and work.
We hope we will have the pleasure of seeing you again.

With warm wishes and deep appreciation,

Michal Shaked & Galit Sneh Lurie

A.D.R. Forum
The Israeli Lawyers’ Bar Association

Testimonials
Echtscheiding co-mediation Wat mij vanaf het eerste moment aansprak was het adagio dat het komen tot een scheidingsconvenant meer inhoud dan de zakelijk financieel en juridische afwikkeling van zaken tussen twee partijen. Om tot een zo goed mogelijke oplossing komen heb ik ervaren dat zowel Mr Verhoeff als Mr de Haas werken vanuit de overtuiging dat het evenwichtig ontvlechten van een huwelijk vraagt om een juridisch zakelijk en emotionele relationele component. Het samenspel en de samenwerking tussen Mr Verhoeff en Mr René de Haas vormde voor mij een stabiele basis. Ondanks het veelal zakelijk juridisch getouwtrek bleef er aandacht en ruimte voor zowel emoties en gevoelens die onlosmakelijk verbonden zijn met het beëindiging van een partnerschap/huwelijk van ruim 30 jaar. Terugblikkend heeft het mediationpoces mij bekrachtigd in het staan voor mijn keuzes als partner en als ouder. Daarnaast is door de werkwijze het risico verminderd dat er na ondertekening van het scheidingsconvenant op juridische aspecten nog van alles uitgevochten kan worden. Ik heb ervaren dat het begeleid stap voor stap doorlopen en doorleven vraagt om vertrouwen. Ik heb ervaren wat het betekent om me tegen wil en dank over te geven zonder het vertrouwen in de mediatoren of mezelf te verliezen. De professionele procesbegeleiding, de zakelijk juridisch deskundigheid en bovenal de soms verrassende onpartijdige distantie van de mediatoren hebben hiertoe bijgrdragen. Ik ben in de zes maanden dat de mediation duurde mijn eigen aandeel als ouder en als partner meer gaan doorgronden. De patronen die in de loop van dertig jaar een bijdrage leverden aan de disbalans tussen mij en mijn partner ben ik scherper gaan zien. Het voelde alsof ik vertraagde terwijl er in zes bijeenkomsten een versneld acceptatieproces op gang kwam. Duidelijk voor mij is dat zowel Annelies Verhoeff als René de Haas zich uitermate hebben ingespannen om respectvol ouderschap naar onze volwassen kinderen te leven. Grote waardering voor het gesprek dat op uitnodiging van de mediatoren tussen hen en onze volwassen zonen plaats vond. De zichtbaar en voelbare spanningen rond het falend gezinssysteem zijn op een later tijdstip in alle openheid en vertrouwen door Annelies en René met ons gedeeld.

Echtscheiding Mediaton

Mijn man en ik waren al 4 jaar uit elkaar voordat de bom losbarste en er zo snel mogelijk hulp moest komen voor ons diep in elkaar verstrengeld leven dat ontrafeld moest worden. Woede en machteloosheid waren ons de baas. Ik ben Annelies zo dankbaar dat ze met haar integriteit, haar psychologisch inzicht, en haar mensenkennis over zowel mannen als vrouwen, de leiding over onze machteloosheid heeft kunnen nemen. Het scheidingsproces was tussen mij en mijn man heel moeizaam en pijnlijk. Annelies in staat gebleken het vertrouwen van ons beide te bewaren. Ze is in staat gebleken loyaal naar ons beide te blijven, en te steunen en ons door een moeilijk proces te begeleiden. Ons nader tot elkaar te brengen, ook al bleef dat pijnlijk. Annelies heeft ons laten inzien hoe slecht mijn ex en ik met elkaar communiceerden. We hebben elkaar door dit scheidingsproces beter leren kennen, doordat Annelies ons opnieuw naar elkaar leerde luisteren en daardoor konden we elkaar opnieuw respecteren en de ruimte geven zodat we tot een eerlijke en gelijkwaardige verdeling van geld, bezit en alimentatie konden komen, en, heel belangrijk, goede afspraken voor de toekomst van ons kind konden maken. Annelies Verhoeff is een zwaargewicht in haar klasse. Flexibel en oprecht. Inzicht en begrip. Kennis en sturing. Door de diverse expertises die ze in huis heeft was het mogelijk om ons gezamenlijke bedrijf te ontbinden op een eenvoudige manier. Annelies Verhoeff ; haar prettig ingerichte kantoor en medewerkers zijn onmisbare steunpilaren die leiden tot het openen van nieuwe deuren naar de toekomst.

Man (53), 3 kinderen, jaar 2007: “Terugkijkend op het proces blijf ik erg onder de indruk van jullie aanpak, waarvoor ik jullie dankbaar ben.”

Vrouw (42), jaar 2010: “Ik ben nog altijd blij en onder de indruk hoe “goed” de scheiding is verlopen en daar had jij een groot belang in.”

Vrouw (53), 4 kinderen, jaar 2011: “Bij ons ben je erin geslaagd onder alle heftige emoties en het enorme verdriet toch het belangrijkste in ons leven in goede banen te leiden. Dank!”

Vrouw (46), 2 kinderen, jaar 2012: “Wij hebben nu vier jaar bij een relatietherapeut gezeten, en jij bent in staat om in 1 gesprek de angel eruit te halen.”

 

 

Echtscheidings procedure bij rechterlijke instantie

Man (43), 2 kinderen, jaar 2005: “Ik heb vertrouwen in de toekomst, zeker nu mijn vrouw ook een mooi huis vlakbij de school heeft gekocht en de kinderen daarmee in een en dezelfde sociale omgeving kunnen opgroeien, met vriendjes en vriendinnetjes lekker dichtbij.”

Man (38), jaar 2009: “Je hebt het top gedaan voor ons en daar ben ik je nog steeds dankbaar voor.”

Vrouw (43), 3 kinderen, jaar 2010: “Ik heb veel aan jouw adviezen gehad. Je kon goed aangeven welke koers zakelijk en verstandelijk gezien het beste was, waarbij je de emotionele lading eraf haalde en dat terwijl je wel compassie toonde voor de situatie waarin ik zat.”

 

 

Collaborative divorce procedure

Man (49), ondernemer, jaar 2011: “Veel dank en waardering voor de wijze waarop je me hebt ondersteund tot alles omvattende afspraken in de toekomst te komen nu de jarenlange discussies met mijn vrouw vanaf nu tot het verleden behoren”. Ook ben ik jou dankbaar voor je goede adviezen hoe om te gaan in de moeizame communicatie met mijn vrouw.”

 

 

Omgangprocedure bij de rechtbank

Vrouw (40), 1 kind, jaar 2007: “Het gaat goed, qua werk en privé. Hem alle credits gegeven voor het plan om samen naar buitenland te gaan. Dat had ik een aantal jaren geleden niet kunnen opbrengen. Kortom positieve ontwikkelingen.”